Ruim 56% van de huishoudens in Nederland heeft één of meer huisdieren. Dat betekent dat er miljoenen katten, honden, knaagdieren, vogels en andere dieren als gezelschapsdier worden gehouden. Het is belangrijk dat je geschikt bent wanneer je een huisdier neemt. Lang niet iedereen is geschikt voor een dier in huis. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met dat je niet vaak genoeg thuis bent. Een hond moet je uitlaten en met een kat moet je regelmatig spelen. Sommige dieren zijn ook liever niet allen. Konijnen hebben bijvoorbeeld altijd een maatje nodig, anders vereenzamen ze. Een goede verzorging is daarom super belangrijk. Maar een dier gezond houden aan de binnenkant is misschien nog wel het allerbelangrijkst.

Goed zorgen voor je kat

Wanneer je net een katje hebt gekregen, is het belangrijk om deze regelmatig te ontwormen. Het liefst 4x per jaar. Een kat kan last krijgen van verschillende soorten wormen, namelijk lintwormen en spoelwormen. Dit zijn de meest voorkomende wormsoorten bij katten. Een lintworm is een platte worm die enorm lang kan worden en in het maag-darmkanaal van de kat leeft. Wist je dat katten worden besmet met lintwormeieren onder ander via vlooien? Het kan ook veroorzaakt worden door kleine knaagdieren. Dat komt dus vooral bij katten voor die vaak buiten zijn. Een kat kan ook worden geïnfecteerd met een spoelworm. Deze worden geïnfecteerd via ontlasting van besmette katten of via de opname van wormeieren uit de omgeving. Ook kan de kat via prooien wormeieren binnen krijgen. Het ontwormen kat is daarom enorm belangrijk.

Alles voor de gezondheid van je hond

Je hond is echt een onderdeel van je familie. Ze zijn trouw, lief, waakzaam en natuurlijk onafscheidelijk. Goed hondenvoer is daarom zeer belangrijk voor de gezondheid van je hond. Ook een hond kan last krijgen van wormen, namelijk rondwormen, haakwormen en lintwormen. Ontworm ook je hond regelmatig met een ontwormingskuur. Wil je je hond beschermen tegen vlooien? Dan zijn er diverse producten die dit mogelijk maken.

Na een operatie is je hond herstellende en wil je wederom het beste voor je hond. Je wilt dat hij zo snel mogelijk weer de oude is. Om de genezing te versnellen zijn er producten zoals kragen en beschermen shirts beschikbaar.

Voor de dagelijkse verzorging van je hond kan je je hond regelmatig borstelen. Dit is over het algemeen beter voor de huid dan wassen met shampoo. Er zijn genoeg hondenspeeltjes die het leven van je trouwe viervoeter kunnen bevorderen. Verwen je hond zo nu en dan met een nieuw speeltje, om zo zijn enthousiasme kant te triggeren.