Keukenapparatuur is een belangrijk onderdeel van elke horeca zaak. Het kan helpen bij het bereiden van maaltijden, het schoonmaken van de keuken en het koelen en vriezen van voedsel. Er zijn vele verschillende soorten keukenapparatuur beschikbaar, dus het is belangrijk om te weten welke soort apparatuur je nodig hebt voor jouw horeca zaak. Koelkasten en vriezers zijn onmisbaar in een horeca zaak. Ze helpen bij het bewaren van voedsel en drinken op koude temperatuur. Er zijn twee soorten koelkasten; eenvoudige koelkasten en gemotoriseerde koelkasten. Eenvoudige koelkasten worden aangedreven door elektriciteit, terwijl gemotoriseerde koelkasten worden aangedreven door een motor. In deze blog bespreken we wat er belangrijk is bij het kiezen van een horeca koelkast.  

Wat is er belangrijk wanneer je een horeca koelkast uitzoekt?

Als je een vrieskast of horeca koelkast gaat kopen, zijn er een aantal punten waar je op moet letten. We geven je wat tips om de juiste horeca vrieskast te selecteren die past bij jouw bedrijf. Ethische productie is steeds belangrijker geworden en klanten willen graag weten dat hun aankoop niet ten koste gaat van het milieu. Kies daarom voor een apparaat dat energiezuinig is en milieuvriendelijk geproduceerd is. Let er ook op dat het apparaat geschikt is voor hergebruik en recycling. Veel mensen denken dat alle koelkasten hetzelfde zijn, maar er zijn verschillende soorten met elk hun eigen voordelen. Neem de tijd om de verschillende opties te onderzoeken en kies vervolgens het type dat het beste past bij jouw behoeften. 

De vrieskast met geblindeerde deuren is bijvoorbeeld perfect voor een restaurant. Deze is ideaal voor de opslag van de levensmiddelen die niet zo vaak worden gebruikt. Bijvoorbeeld als er een grote lading vlees is gekocht worden die vaak in dit soort koelkasten bewaard. De vrieskast met glazen deur daarentegen is ideaal in de keuken van een restaurant. Hier kunnen de koks makkelijk zien wat er in deze koeling staat. Op deze manier hoeven ze niet elke keer de vrieskast te openen om te kijken of er in staat wat ze zoeken. Dit bespaart natuurlijk veel energie en tijd. Maar niet alleen restaurants zijn gebaat bij een goede vrieskast. Denk maar eens aan medische bedrijven. Zij hebben een goede laboratorium vrieskast nodig om hun medicijnen in te koelen of om medisch aparatuur in te leggen. Zoals je ziet zijn er veel verschillende types vrieskasten. Het is dus belangrijk om je goed te oriënteren en te kijken welke het beste bij jouw bedrijf past.