Nationaal debat ‘intensieve veehouderij en volksgezondheid’ in Deurne

In het kader van de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart organiseert het Nationaal Burgernetwerk (betere gezondheid door minder vee) op 9 maart aanstaande een nationaal debat met medewerking van artsen en van staatssecretaris van Landbouw, Martijn van Dam. Debatleider is Ron Lodewijks, oud onderzoeksjournalist. Het debat vindt plaats in Zalen v. Bussel, St. Jozefstraat 77, Deurne. Aanvang 19.30 uur. Vanaf 19.00 uur is de zaal open.

Voor de pauze houden de artsen Mariken Ruiter, auteur van het rapport “Volksgezondheid en Veehouderij” en Ignas van Bebber namens het “Netwerk Gezondheid Natuur en Milieu”, een korte presentatie over de relatie tussen veehouderij en volksgezondheid. Daarna geeft de staatssecretaris uitleg over een belangrijk wetsontwerp dat de regering binnenkort naar de 2e Kamer stuurt. Aansluitend is er gelegenheid om vragen te stellen aan de artsen .

Na de pauze volgt het debat tussen publiek en politici. Acht (aspirant) 2e Kamerleden nemen hier aan deel: Erik Ronnes (CDA); Paul Smeulders (GroenLinks); Arend Meijer (D66); Martijn de Kort (PvdA); Nog niet bekend (VVD); Henk v. Gerwen (SP); Marco van der Wel (Partij voor de Dieren); Hermen Vreugdenhil (ChristenUnie.

In de pauze en na afloop kunt u de informatiestands van politieke partijen bezoeken en is er gelegenheid om na te praten met artsen, politici en met elkaar. Voor 5 euro test Milieuvereniging Land van Cuijk door u meegebracht grondwater op nitraatgehalte en op zuurgraad. En Leo Lamers presenteert zijn boek: ‘De kool, de geit en het Nederlandse mestbeleid’. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis.

Nationaal Burgernetwerk is te bereiken via minderbeesten@gmail.com

15maart